ΣΚΙΑΘΟΣ “Το νησί του Παπαδιαμάντη”

28/30 Αυγούστου 2020

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 130,00 €

1η μέρα: (Παρασκευή 28-8-2020): Αναχώρηση στις 4:30 π.μ. από τα Τρίκαλα. Φθάνουμε στον Βόλο. Επιβίβαση στο καράβι και απόπλους για την Σκιάθο στις 7:45 π.μ. Άφιξη και περιήγηση στο νησί του Παπαδιαμάντη. (Tο 1919 βρήκαν καταφύγιο στο νησί Έλληνες Μικρασιάτες από το χωριό Αγία Παρασκευή Τσεσμέ της Μικράς Ασίας καθώς αντιμετώπιζαν διωγμούς από τους Τούρκους. Όταν κατέπαυσαν οι τουρκικές βιαιότητες -παροδικά όπως θα αποδεικνυόταν- επανέκαμψαν στη Μικρά Ασία. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, οι ίδιες οικογένειες εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο νησί (κάποιες εξ αυτών αργότερα πήγαν στον Νέο Μαρμαρά). Η εγκατάσταση των Μικρασιατών στη Σκιάθο έγινε αφενός γιατί την είχαν γνωρίσει ως τόπο κατά την πρώτη εγκατάστασή τους το 1919, αφετέρου διότι θύμιζε σε αυτούς την παραθαλάσσια πατρίδα τους στη Μικρά Ασία. Έτσι, το νησί εμπλουτίστηκε πληθυσμιακά, πολιτισμικά και οικονομικά). Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Στο λιμάνι της πόλης, σε μια μικρή χερσόνησο υπάρχει το ενετικό φρούριο (Μπούρτζι) όπου σήμερα λειτουργεί το Ναυτικό Μουσείο. Μέσα στο φρούριο κτίσθηκε με μέριμνα και δαπάνη του Ανδρέα Συγγρού το Δημοτικό σχολείο του νησιού στο οποίο στεγάζεται πλέον το πολιτιστικό κέντρο της Σκιάθου. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο-καφέ-φαγητό-βόλτα. Στην συνέχεια φθάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

 2η μέρα: (Σάββατο 29-8-2020):  Πρωινό και αναχώρηση στις 10:30 π.μ. για τις Κουκουναριές, την διάσημη παραλία. Οι Κουκουναριές είναι μία από τις λίγες κατοικήσιμες περιοχές του νησιού πέρα από την πόλη της Σκιάθου. Πρόκειται για ένα ήσυχο και όμορφο χωριό δίπλα στο πευκοδάσος από το οποίο πήρε και το όνομα του μιας και η λέξη κουκουναριές είναι ένα εναλλακτικό όνομα για τα πεύκα. Η διάσημη παραλία

του είναι πολύ κοντά στο χωριό και συχνά αναφέρεται ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Σκιάθου που οδήγησαν στην τρομακτική τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο – καφέ – φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στη χώρα, ελεύερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η μέρα: (Κυριακή 30-8-2020):  Πρωινό και αναχώρηση στις 10:00 π.μ., ελεύθεροι για μπάνιο, καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια παίρνουμε το καράβι στις 15:30 μ.μ. Άφιξη στο Βόλο και στην συνέχεια αναχωρούμε για τα Τρίκαλα.                                                                   

                                                                                           ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ  !!!

      Η εκδρομή περιλαμβάνει:

  1. Λεωφορείο του γραφείου μας που περνάει στο νησί
  2. Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  3. Δύο (2) διαν/ύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό
  4. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Βόλος – Σκιάθος & επιστροφή

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:  130,00 € κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

     Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις και ότι αναφέρεται ως  προαιρετικό στην εκδρομή.

Σημείωση:    Μπορεί να υπάρξουν τυχόν αλλαγές προς όφελος των επιβατών

Δείτε ακόμη...